2016. augusztus 19., péntek

Egy tanulmány szerint: A bevándorlók 1,3 millió munkahely létrehozásában segédkeztek Németországban

Egy tanulmány szerint: A bevándorlók 1,3 millió munkahely létrehozásában segédkeztek Németországban

A kép csak illusztráció!

2014-ben, a külföldi hátterű vállalkozók és kisvállalkozások tulajdonosai mintegy 1,3 millió munkahelyet hoztak létre Németországban - állítja egy nemrégiben közzétett jelentés.

A Bertelsmann Alapítvány, által készített tanulmány, ami Németország egyik legnagyobb nonprofit szervezete, talált egy 36 %-os növekedést a munkahelyteremtés területén az elmúlt évtizedben. 2005-ben a bevándorlók hozzájárultak mintegy 947.000 munkahely létrehozásához. Ez az előrelépés történt, miközben a bevándorló emberek száma Németországban mindössze 9 %-kal nőtt ugyanebben az időszakban.

Két évvel korábban, a The Washington Post megjegyezte, hogy az OECD adatai szerint Németország lett a bevándorlók legfőbb célpontja az USA után. Úgy jelölték az országot, mint a "lehetőségek új földje."

A tanulmány megállapította, hogy a külföldiek által vezetett vállalkozások felölelik a legkülönbözőbb tevékenységeket - az üzlettulajdonosoknak mindössze 28 %-a külföldi gyökerű. "Aktívak az vendéglátóiparban és a kiskereskedelmi ágazatban, azonban 2005 óta 10 %-os csökkenés tapasztalható" olvasható a Deutsche Welle riportjában. "Sokan jelen vannak más szolgáltatási ágazatokban is, beleértve az építőipart vagy termelés szektort."

Az új adatok folyamatosan érkeznek, amikor a tárgyalás zajlik a bevándorlási és a külföldiek szerepéről, a német társadalomban egy sötétebb fordulat zajlik le. 2015-től kezdődően, a beáramló több 100.000 szíriai menekült és más menedékkérők felkavarták a német politikai életet. Angela Merkel német kancellár, aki megnyitotta Németország kapuit a szíriai menekültek előtt, jelentős politikai vereséget szenvedett miután a menedékkérők érintettek lettek erőszakos incidensekben, bűncselekményekben.

A szélsőjobboldali, bevándorlás-ellenes párt jelentős támogatást nyert Németország bizonyos részein, kihasználva a növekvő idegengyűlöletet és iszlamista beszivárgás miatti aggodalmat. A jelentésben a szerzők igyekeznek hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a hozzájárulás az országba újonnan érkezők tekintetében.

"Bebizonyítjuk a tanulmányukkal, hogy a migráns háttérrel rendelkező emberek nem veszik el Németországban senkinek se a munkahelyét - éppen ellenkezőleg," mondta Aart de Geus, a Bertelsmann Alapítvány elnöke, - idézte a Deutsche Welle.